Domaine in Black

Domaine in Black

The man behind Domaine in Black is Lambert Spielmann. Unlike most people in Alsace, Lambert does not come from a winemaking family. He gained part of his expertise working under Yves Amberg, a renowned winemaker from Epfig, and collaborated with Christophe Lindenlaub before founding his own “Domaine in Black.” Certified organic since 1997, the vines are tended entirely by hand. Treatments used on the vines include herbal teas made from willow and yarrow. All work follows lunar and planetary cycles. Harvesting is done manually in small crates to preserve the grapes’ integrity. In the cellar, Lambert approaches winemaking with true creative freedom. Pressing is gentle and slow, with no punching down or pumping during maceration, allowing for a natural infusion. The wine is gravity-fed and bottled without additives, fining, or filtration. The result is a pure expression of local terroir—unique, grand, and full of energy.

SEPTEMBERKASSEN

SEPTEMBERKASSEN

Andi Weigand WHITE 2024I phofen, Franken, Tyskland

Vi har arbejdet sammen med Andi siden hans første årgang på familiedomænet tilbage i 2018, og han bliver ved at levere vin på ægte, ægte højt niveau. Hvis jeg var 60 år gammel, så ville jeg kalde Andi for en "knægt med krummer i", men det er jeg ikke, så jeg kalder ham nok bare en kæmpe type med ambitioner og forretningstække. Charmerende? Oh yes. Benhård forhandler? OH YES. Nå, men hans "simple" hvide er i '24-udgaven en blanding af Silvaner, Bacchus, Müller-Thurgau, Scheurebe, Weissburgunder og Riesling, og det smager SÅ GODT! 

​Niedermayr Summ 2022 Eppan, Aalto Adige, Italien

Ny producent! Og hvilken én, omg!! Det er jo så vildt at kunne præsentere de her monster søde mennesker og deres smukke vin for jer. Vi mødte Thomas Niedermayr, anden generation på domænet, og Luisa Slotwinsky, som hjælper ham med at drive det, i Østrig i år, og vi blev så bjergtaget af deres vine, at vi simpelthen valgte at starte et samarbejde med dem asap. Niedermayrfamilien har dyrket PIWI-sorter (dem har du hørt om før!) i mere end 25 år i deres del af Sydtyrol. Det betyder ingen sprøjtemidler og vin lavet i kontakt med naturen (kør på floskler, hva'?? haha!). Summ er deres sommervin lavet på flere forskellige varianter, og den er bygget til at blive tæsket på årets sidste varme dage! BOOM!

La Franchaie / Eric Dubois Volatiles 2023 Anjou, Loire, Frankrig

Det er langt fra første gang, vi har vinene fra Eric med, og det er der altså en grund til, okay? Ham og hans familie er nogle sindssygt rare typer, som tilhører den gamle garde blandt naturvinsproducenterne i Loire, og deres vine er en kontinuerlig fornemmelse af tilstanden i Loiredalen. Volatiles, som faktisk ikke er særlig volatil, er en blanding af alle domænets druer (magter ikke at remse dem op), så du får virkelig lov til at sovse rundt i, hvordan 2023 var som årgang. Frugten er lidt mørk, ja, men prøv at dufte til den og fornem det sarte, aromatiske element parret med syre og friskhed - er det ikke vildt nice eller hvad?? JO, DET ER.