Emélie Hurtubuise and Raphaël Beysang

Emélie Hurtubuise and Raphaël Beysang

Emélie Hurtubise, from Quebec, and Raphaël Beysang, from Alsace, are a winemaking duo in Beaujolais who jumped into natural winemaking together in 2017. Raphaël’s family was in the restaurant business in Alsace, and he learned winemaking with big names like Patrick Meyer. Emélie got her start in Quebec, then worked in Auvergne with Patrick Bouju before teaming up with Raphaël. They run about 8 hectares of Gamay vines on mixed soils and stick to biodynamic practices. Everything’s done by hand—no additives, no fining or filtering, just pure, unaltered wine. Their hands-off approach and passion for natural, honest winemaking have made them popular among fans of natural wine.

 

DESEMBERKASSEN

DESEMBERKASSEN

Jérome Arnoux - Elegance NV
Arbois, Jura, Frankrig

Mmhmm, hvor laver Eloïse og Jérome en masse svedig vin, mand (m/k)! De har efterhånden snuden dybt begravet i den lille landsby, Arbois, som for alvor er kommet på landkortet ifm. den enorme hype af vinene fra Jura. Jérome har lavet naturvin i virkelig lang tid, men har gjort det lidt under radaren, og med Eloïses hjælp har de både udvidet forretningen rent produktionsmæssigt, men også åbnet en lille b'n'b (hyggeligt!) i hjertet af byen. Elegance er en crémant på hhv. Pinot Noir og Chardonnay, og den er, sat lidt på spidsen, det tætteste du kommer på champagne, som ikke er champagne. Til Fredes tale, til skaldyrene, som ganerenser, whatevz, det er og bliver en genial vin, det her. Glædelig jul og godt nytår, smukke!

-

Luis Gil (Marinho) - Punker 2021
Olho Marinho, Lissabon, Portugal

Luis er min ven. Og han vil uden tvivl også godt være din ven, hvis du spørger. Jeg siger altid det her om Luis: Han er, i min optik, den eneste rendyrkede naturvinsproducent i hele Portugal. BOOM! Alle, der synes noget andet, kan bare lige komme forbi og prøve mig. Han er en super chill gut, som laver unikke og fuldstændigt umiskendelige vine, på lokale druesorter fra monstergamle stokke. Markerne er spredt rundt omkring i Olho Marinho, som ligger et par kilometer fra det dominerende Atlanterhav. Punker er en blanding af Fernão Pires, Vital, Arinto, Seara Nova, Alicante Branco, Seminário (hahaha), og er en slags orange, som optræder hvid, ing? Den er god til den vegatariske julemad, som din brors kone har taget med til d. 24. Boas festas!

-

Mas de Janiny - Tibo rouge 2024
Hérault, Languedoc, Frankrig

Okay, så du er barn af en stor producent i Sydfrankrig, som dyrker økologiske druer og laver vin, som er hæderligt, men nok ikke decideret naturvin. Hvad gør du? Jamenaltså, du udnytter, at du har adgang til årnligt meget udstyr og en masse druer og alt muligt andet, og så laver du din helt egen linje af vine, som du (selvfølgelig) opkalder efter dig selv; Thibault (det er ham, der holder flasken herover), eller sagt sådan lidt hyggeligt, Tibo. Her får I den simple og saftige røde version af Tibo, som er lavet på Cabernet Sauvignon. Alsidig, ren, svigerfamilevenlig osv. Bonnes fêtes!