Nathalie Banes

Nathalie Banes

Nathalie Banes is a spirited winemaker in the Beaujolais region of France, crafting natural wines that capture the essence of her terroir. With her trusty horse, Hulot, she cultivates approximately 4 hectares of Gamay vines in the picturesque village of Oingt, situated at 500 meters altitude. Nathalie employs natural treatments in the vineyard and embraces a minimalist approach in the cellar, producing wines that are neither filtered, nor sulfited. Her cuvées, such as "La Saoulée" and "Nathalitre," are celebrated for their authenticity and vibrant flavors, offering a delightful taste of Beaujolais's natural wine movement. 

NOVEMBERKASSEN

NOVEMBERKASSEN

Lambert Spielmann / Domaine in Black /Evolution d'Octobre 2023/ St. Pierre, Alsace, Frankrig

Okayokay, så navnet "Evolution d'Octobre" runger mere af sidste måned end af november, jeg ved det, men altså... det er vel ret beset stadigvæk oktober i dag?? Nuvel, Lambert er en svær type at beskrive: Han er tidligere booker for en række punkbands i den nordlige del af Frankrig, hvilket i sig selv er helt vanvittigt, haha, men at han så samtidigt laver noget af det mest anarkistiske vin, vi kender, er en eller anden hermeneutisk cirkel, som selv de hårdest litteraturkritikere vil have svært ved at greje. Vinen (et ordspil på Oktober Revolutionen, du ved...) er en blanding af alle hans pinoter (gris, blanc, noir), og er en virkelig levende og særlig fortolkning af vin fra Alsace. Den skal være kold og drikkes på et par timer, missekat.

Andi Weigand/Amphora White 2024/Iphofen, Franken, Tyskland

Du ved godt, hvem Andi Weigand er. Vi har efterhånden introduceret ritti, ritti mange af hans vine til jer. Andi har en monstertilstedeværelse uanset, hvor han dukker op, og det samme gælder hans vine, som på den ene side virker vildt intense, men samtidigt har en æhhgte elegance over sig. Amphora White er en halv sandhed: Ja, den er lavet i en amphora, nej den er ikke hvid - den er til gengæld heeelt sart og saftig og knitrende i sit orangevæsen. Andi bruger nogle underlige druer som f.eks. Scheurebe og Bacchus, som lyder EKSTREMT, men som egentlig bare er druer, som kan tåle det intense indlandsklima, som dominerer Franken. Og hallå, så smager det bare mega godt, okay?

Cristiano Guttarolo /Lamie 2024/Bari, Puglia, Italien

Hvad er det helt præcis der sker for alle de der små trattoriaer og bodegaer og osteriaer, som lige pludselig fylder restaurantscenen i DK? FORKLAR DET LIGE!! Ej, danskerne har måske altid haft lidt en fetish for det italienske, som vel kulminerede i '00erne med grøntsagslasagne og klam primitivo fra... PUGLIA, omfg.... Det hele hænger sammen! Heldigvis er der hverken grøntsagslasagne-vibes eller klam vin i den her flaske, men der er Primitivo. Dog på en måde, som er noget mere repræsentativt for både drue og skønne, landlige Puglia. Cristiano er en rolig type, som laver helt naturlige vine i en region, som stadigvæk er præget af masseproduktion og fattigdom. Og han gør det virkelig, virkelig godt. Vinen er rød, men kølig - fyldig, men let.