Chateau Khashmi

Chateau Khashmi

Chateau Khashmi (George Wolski) located in Georgia's Kakheti region, is a family-run winery led by winemaker George Wolski. Established in 1984 by his grandfather, Alexander Wolski, the winery has upheld traditional Georgian winemaking methods for decades. George continues this legacy, producing natural wines without additives or filtration, ensuring each bottle reflects the authentic flavors of the region.  The winery is renowned for its Saperavi Khashmi, a dry, unfiltered red wine made in qvevri—large, egg-shaped clay pots buried underground—a method dating back 8,000 years.  Visitors to Chateau Khashmi can enjoy a warm and inviting atmosphere, indulge in traditional Georgian and European cuisine, and participate in wine tastings that showcase the family's dedication to authentic winemaking.  

NOVEMBERKASSEN

NOVEMBERKASSEN

Lambert Spielmann / Domaine in Black /Evolution d'Octobre 2023/ St. Pierre, Alsace, Frankrig

Okayokay, så navnet "Evolution d'Octobre" runger mere af sidste måned end af november, jeg ved det, men altså... det er vel ret beset stadigvæk oktober i dag?? Nuvel, Lambert er en svær type at beskrive: Han er tidligere booker for en række punkbands i den nordlige del af Frankrig, hvilket i sig selv er helt vanvittigt, haha, men at han så samtidigt laver noget af det mest anarkistiske vin, vi kender, er en eller anden hermeneutisk cirkel, som selv de hårdest litteraturkritikere vil have svært ved at greje. Vinen (et ordspil på Oktober Revolutionen, du ved...) er en blanding af alle hans pinoter (gris, blanc, noir), og er en virkelig levende og særlig fortolkning af vin fra Alsace. Den skal være kold og drikkes på et par timer, missekat.

Andi Weigand/Amphora White 2024/Iphofen, Franken, Tyskland

Du ved godt, hvem Andi Weigand er. Vi har efterhånden introduceret ritti, ritti mange af hans vine til jer. Andi har en monstertilstedeværelse uanset, hvor han dukker op, og det samme gælder hans vine, som på den ene side virker vildt intense, men samtidigt har en æhhgte elegance over sig. Amphora White er en halv sandhed: Ja, den er lavet i en amphora, nej den er ikke hvid - den er til gengæld heeelt sart og saftig og knitrende i sit orangevæsen. Andi bruger nogle underlige druer som f.eks. Scheurebe og Bacchus, som lyder EKSTREMT, men som egentlig bare er druer, som kan tåle det intense indlandsklima, som dominerer Franken. Og hallå, så smager det bare mega godt, okay?

Cristiano Guttarolo /Lamie 2024/Bari, Puglia, Italien

Hvad er det helt præcis der sker for alle de der små trattoriaer og bodegaer og osteriaer, som lige pludselig fylder restaurantscenen i DK? FORKLAR DET LIGE!! Ej, danskerne har måske altid haft lidt en fetish for det italienske, som vel kulminerede i '00erne med grøntsagslasagne og klam primitivo fra... PUGLIA, omfg.... Det hele hænger sammen! Heldigvis er der hverken grøntsagslasagne-vibes eller klam vin i den her flaske, men der er Primitivo. Dog på en måde, som er noget mere repræsentativt for både drue og skønne, landlige Puglia. Cristiano er en rolig type, som laver helt naturlige vine i en region, som stadigvæk er præget af masseproduktion og fattigdom. Og han gør det virkelig, virkelig godt. Vinen er rød, men kølig - fyldig, men let.