Emélie Hurtubuise and Raphaël Beysang

Emélie Hurtubise, from Quebec, and Raphaël Beysang, from Alsace, are a winemaking duo in Beaujolais who jumped into natural winemaking together in 2017. Raphaël’s family was in the restaurant business in Alsace, and he learned winemaking with big names like Patrick Meyer. Emélie got her start in Quebec, then worked in Auvergne with Patrick Bouju before teaming up with Raphaël. They run about 8 hectares of Gamay vines on mixed soils and stick to biodynamic practices. Everything’s done by hand—no additives, no fining or filtering, just pure, unaltered wine. Their hands-off approach and passion for natural, honest winemaking have made them popular among fans of natural wine.

 

MAIKASSEN

MAIKASSEN

Lorenzo Raffaglio Tra le Fiamme 2024 Alcamo, Sicilien, Italien

Vi er igen hos Lorenzo! Og han er stadigvæk genial. Denne gang laver han vin på den hyperlokale druevariant Cataratto, som stortrives i det varme klime på Sicilien. Det er en rimelig vidunderlig forårstingest, det her. "Hvordan duften den?", spørger du. Jamen den dufter ret... simpel. Men det skal du ikke lade dig snyde af! Der gemmer sig noget ægte blødt og fint (og let cremet?? WHAT!) smukhedsvin bag den simple overflade. Drik den afkølet og ha' det sindssygt med dig selv.

Mas De Janiny Tibo 2024 Hérault, Langeudoc, Frankrig

Altsååå, det her er nok ikke 100% naturvin, hvis vi skal være helt ærlige. Håndhøstet? Ja! Spontangæret? Også ja. Ufiltreret? Har du set den? Haha. Men der er korrigeret en smule med svovl under fermenteringen. Menglemnubaredet! Du skal i stedet for mærke, hvor super simplesaftig og mineralsk den her vin er - ikke for meget ferskenfest og tropisk vulgærhed, du. Druerne er den klassiske (hehe) blanding af Carignan Blanc, Ugni Blanc og Terret. Lang maceration og resten er historie. Thibault har overtaget det forholdsvis store domaine i Sydfrankrig fra sine forældre og er ved at pejle huset i en mere naturlig retning. Vi er så klar på rejsen!

Chapuis et Chapuis Bouzeron 2023 Pommard, Bourgogne, Frankrig

Kender du Romain? Nå, men prøv at se det her billede af ham. Ser han ikke rar ud?! Jo, han gør. Og det er han også. Og han er også en vanvittig dygtig vinmager. Sammen med hans bror driver han et forholdsvis moderne vineri i hjertet af Bourgogne. De har marker flere forskellige steder i regionen og laver derfor et virvar af vine med alsidige udtryk. Bouzeron er en kommune i Bourgogne, hvor man må lave Aligoté som appelationsvin - rimeligt seriøst, hva'? Haha. Det smager eddermame godt, det her. Hvis du er sej, så gemmer du vinen et år, og så skal du virkelig se løjer. ALLEZ!