La Grapperie

Renaud Guettier, the mastermind behind La Grapperie in the Loire Valley is the reason our whole import started. He is a former agro-engineer who swapped spreadsheets for secateurs in 2004. He cultivates old-vine Chenin Blanc and Pineau d'Aunis, some over a century old, using organic methods and horse-drawn plows. In his limestone cave cellar, Renaud crafts wines with minimal intervention, allowing for spontaneous fermentation and extended aging in old barrels.  His creations like the red "Adonis," are celebrated for their depth and elegance, offering a true taste of the Loire's terroir.

MAIKASSEN

MAIKASSEN

Lorenzo Raffaglio Tra le Fiamme 2024 Alcamo, Sicilien, Italien

Vi er igen hos Lorenzo! Og han er stadigvæk genial. Denne gang laver han vin på den hyperlokale druevariant Cataratto, som stortrives i det varme klime på Sicilien. Det er en rimelig vidunderlig forårstingest, det her. "Hvordan duften den?", spørger du. Jamen den dufter ret... simpel. Men det skal du ikke lade dig snyde af! Der gemmer sig noget ægte blødt og fint (og let cremet?? WHAT!) smukhedsvin bag den simple overflade. Drik den afkølet og ha' det sindssygt med dig selv.

Mas De Janiny Tibo 2024 Hérault, Langeudoc, Frankrig

Altsååå, det her er nok ikke 100% naturvin, hvis vi skal være helt ærlige. Håndhøstet? Ja! Spontangæret? Også ja. Ufiltreret? Har du set den? Haha. Men der er korrigeret en smule med svovl under fermenteringen. Menglemnubaredet! Du skal i stedet for mærke, hvor super simplesaftig og mineralsk den her vin er - ikke for meget ferskenfest og tropisk vulgærhed, du. Druerne er den klassiske (hehe) blanding af Carignan Blanc, Ugni Blanc og Terret. Lang maceration og resten er historie. Thibault har overtaget det forholdsvis store domaine i Sydfrankrig fra sine forældre og er ved at pejle huset i en mere naturlig retning. Vi er så klar på rejsen!

Chapuis et Chapuis Bouzeron 2023 Pommard, Bourgogne, Frankrig

Kender du Romain? Nå, men prøv at se det her billede af ham. Ser han ikke rar ud?! Jo, han gør. Og det er han også. Og han er også en vanvittig dygtig vinmager. Sammen med hans bror driver han et forholdsvis moderne vineri i hjertet af Bourgogne. De har marker flere forskellige steder i regionen og laver derfor et virvar af vine med alsidige udtryk. Bouzeron er en kommune i Bourgogne, hvor man må lave Aligoté som appelationsvin - rimeligt seriøst, hva'? Haha. Det smager eddermame godt, det her. Hvis du er sej, så gemmer du vinen et år, og så skal du virkelig se løjer. ALLEZ!