Dritto '22, Ortaccio
237,00 kr
Massimo Antonuzi and Patrizia Montanari, former enoteca owners, embarked on a winemaking adventure in 2015 by establishing Cantina Ortaccio in Latera, Italy. Nestled near Lake Bolsena, their vineyards, some with ungrafted vines over 70 years old, thrive on volcanic soils at elevations between 400 and 550 meters. Embracing biodynamic principles, they craft natural wines without added sulfur, allowing the unique terroir to shine through. Their cellar, an impressive tunnel carved into tuff rock, maintains a constant temperature of 12°C, ideal for aging their expressive wines.
237,00 kr
210,00 kr
Lorenzo Raffaglio Tra le Fiamme 2024 Alcamo, Sicilien, Italien
Vi er igen hos Lorenzo! Og han er stadigvæk genial. Denne gang laver han vin på den hyperlokale druevariant Cataratto, som stortrives i det varme klime på Sicilien. Det er en rimelig vidunderlig forårstingest, det her. "Hvordan duften den?", spørger du. Jamen den dufter ret... simpel. Men det skal du ikke lade dig snyde af! Der gemmer sig noget ægte blødt og fint (og let cremet?? WHAT!) smukhedsvin bag den simple overflade. Drik den afkølet og ha' det sindssygt med dig selv.
Mas De Janiny Tibo 2024 Hérault, Langeudoc, Frankrig
Altsååå, det her er nok ikke 100% naturvin, hvis vi skal være helt ærlige. Håndhøstet? Ja! Spontangæret? Også ja. Ufiltreret? Har du set den? Haha. Men der er korrigeret en smule med svovl under fermenteringen. Menglemnubaredet! Du skal i stedet for mærke, hvor super simplesaftig og mineralsk den her vin er - ikke for meget ferskenfest og tropisk vulgærhed, du. Druerne er den klassiske (hehe) blanding af Carignan Blanc, Ugni Blanc og Terret. Lang maceration og resten er historie. Thibault har overtaget det forholdsvis store domaine i Sydfrankrig fra sine forældre og er ved at pejle huset i en mere naturlig retning. Vi er så klar på rejsen!
Chapuis et Chapuis Bouzeron 2023 Pommard, Bourgogne, Frankrig
Kender du Romain? Nå, men prøv at se det her billede af ham. Ser han ikke rar ud?! Jo, han gør. Og det er han også. Og han er også en vanvittig dygtig vinmager. Sammen med hans bror driver han et forholdsvis moderne vineri i hjertet af Bourgogne. De har marker flere forskellige steder i regionen og laver derfor et virvar af vine med alsidige udtryk. Bouzeron er en kommune i Bourgogne, hvor man må lave Aligoté som appelationsvin - rimeligt seriøst, hva'? Haha. Det smager eddermame godt, det her. Hvis du er sej, så gemmer du vinen et år, og så skal du virkelig se løjer. ALLEZ!