Paltieres '23, Émélie & Raphaël
285,00 kr
Emélie Hurtubise, from Quebec, and Raphaël Beysang, from Alsace, are a winemaking duo in Beaujolais who jumped into natural winemaking together in 2017. Raphaël’s family was in the restaurant business in Alsace, and he learned winemaking with big names like Patrick Meyer. Emélie got her start in Quebec, then worked in Auvergne with Patrick Bouju before teaming up with Raphaël. They run about 8 hectares of Gamay vines on mixed soils and stick to biodynamic practices. Everything’s done by hand—no additives, no fining or filtering, just pure, unaltered wine. Their hands-off approach and passion for natural, honest winemaking have made them popular among fans of natural wine.
285,00 kr
Lorenzo Raffaglio Tarramoto 2024 Alcamo, Sicilien, Italien
Jer, der har været på abovognen et stykke tid, ved også godt, at vi er ægte glade for både Lorenzo og hans vine. Der er ægte fart på ham - kokken fra Milano, som rykkede til Sicilien ifm. COVID for at lave vin. Nu bor han i Danmark (lol) og laver mad og mjød og vinbarer og en million andre ting. Schlap af, mand (m/k, self). Nå, men Tarramoto (jordskælv, du ved) fra 2024 er en blanding af Grillo, Cataretto og Zibibbo med ca. en uges maceration og spiller med alle de velkendte muskler i form af slank frugt, et lille bid og en smuk grannåleting. Andiamo!
Judith Beck Cherry Bomb 2023 Gols, Burgenland, Østrig
Det er ingen hemmelighed, at vi er nede med Judith og hendes vine. Hun er en ægte svedig vinmagertype, som formår at lave rene og præcise vine med den der naturvinsnerve, som vi alle sammen efterlyser. Cherry Bomb er en (hold nu fast...) karbonisk macereret vin på Zweigelt, som skal efterligne den der saftige stil, som Beaujolais er kendt for. Og ved du hvad? Det lykkes faktisk fuldstændigt efter planen. Zweigelt er egentlig en drue, som ofter giver nogle mørke basser af nogle rødvine, men verdens bedste Judith formår altså at lave en vin, som er heeelt lys og fin og frugtet og bare skal drikkes let afkølet uden alt for meget pis.
Cellar 9+ (Mosès Virgil) 3r Ancestral 2023Nou de Gaia, Tarragona, Catalonien
Okay, så to ting: Moisès er en kæmpe boss, som laver monstergode ting tæt på middelhavet en times tid syd for Bartththtelona. Og hvis man skal besøge hans marker i maj måned, skal man ikke have sorte jeans og stramme Nike-sko på, hahaha. Heldigvis fik jeg lånt en hat (se billedet). Nåmenøhh, 3r Ancestral er en bobbel på den naturlige måde, også kaldet en petnat. Den er lavet på Cartoixa, som er Xarel.lo på catalansk. Hvorfor der er et punktum midt i et druenavn er mig en gåde, men vinen smager eddermame godt. Sarte bobler med en lille gul frugt og et salt bid. Den skal være kold, når du drikker den, og så er missionen ellers bare at forsøge at lade være med at bælle den, fordi ÅWKÆJ, hvor kan den pløkkes, hvis man vil.