Paltieres '23, Émélie & Raphaël
238,00 kr
Emélie Hurtubise, from Quebec, and Raphaël Beysang, from Alsace, are a winemaking duo in Beaujolais who jumped into natural winemaking together in 2017. Raphaël’s family was in the restaurant business in Alsace, and he learned winemaking with big names like Patrick Meyer. Emélie got her start in Quebec, then worked in Auvergne with Patrick Bouju before teaming up with Raphaël. They run about 8 hectares of Gamay vines on mixed soils and stick to biodynamic practices. Everything’s done by hand—no additives, no fining or filtering, just pure, unaltered wine. Their hands-off approach and passion for natural, honest winemaking have made them popular among fans of natural wine.
238,00 kr
Lambert Spielmann / Domaine in Black /Evolution d'Octobre 2023/ St. Pierre, Alsace, Frankrig
Okayokay, så navnet "Evolution d'Octobre" runger mere af sidste måned end af november, jeg ved det, men altså... det er vel ret beset stadigvæk oktober i dag?? Nuvel, Lambert er en svær type at beskrive: Han er tidligere booker for en række punkbands i den nordlige del af Frankrig, hvilket i sig selv er helt vanvittigt, haha, men at han så samtidigt laver noget af det mest anarkistiske vin, vi kender, er en eller anden hermeneutisk cirkel, som selv de hårdest litteraturkritikere vil have svært ved at greje. Vinen (et ordspil på Oktober Revolutionen, du ved...) er en blanding af alle hans pinoter (gris, blanc, noir), og er en virkelig levende og særlig fortolkning af vin fra Alsace. Den skal være kold og drikkes på et par timer, missekat.
Andi Weigand/Amphora White 2024/Iphofen, Franken, Tyskland
Du ved godt, hvem Andi Weigand er. Vi har efterhånden introduceret ritti, ritti mange af hans vine til jer. Andi har en monstertilstedeværelse uanset, hvor han dukker op, og det samme gælder hans vine, som på den ene side virker vildt intense, men samtidigt har en æhhgte elegance over sig. Amphora White er en halv sandhed: Ja, den er lavet i en amphora, nej den er ikke hvid - den er til gengæld heeelt sart og saftig og knitrende i sit orangevæsen. Andi bruger nogle underlige druer som f.eks. Scheurebe og Bacchus, som lyder EKSTREMT, men som egentlig bare er druer, som kan tåle det intense indlandsklima, som dominerer Franken. Og hallå, så smager det bare mega godt, okay?
Cristiano Guttarolo /Lamie 2024/Bari, Puglia, Italien
Hvad er det helt præcis der sker for alle de der små trattoriaer og bodegaer og osteriaer, som lige pludselig fylder restaurantscenen i DK? FORKLAR DET LIGE!! Ej, danskerne har måske altid haft lidt en fetish for det italienske, som vel kulminerede i '00erne med grøntsagslasagne og klam primitivo fra... PUGLIA, omfg.... Det hele hænger sammen! Heldigvis er der hverken grøntsagslasagne-vibes eller klam vin i den her flaske, men der er Primitivo. Dog på en måde, som er noget mere repræsentativt for både drue og skønne, landlige Puglia. Cristiano er en rolig type, som laver helt naturlige vine i en region, som stadigvæk er præget af masseproduktion og fattigdom. Og han gør det virkelig, virkelig godt. Vinen er rød, men kølig - fyldig, men let.