Ortaccio

Massimo Antonuzi and Patrizia Montanari, former enoteca owners, embarked on a winemaking adventure in 2015 by establishing Cantina Ortaccio in Latera, Italy.  Nestled near Lake Bolsena, their vineyards, some with ungrafted vines over 70 years old, thrive on volcanic soils at elevations between 400 and 550 meters.  Embracing biodynamic principles, they craft natural wines without added sulfur, allowing the unique terroir to shine through.  Their cellar, an impressive tunnel carved into tuff rock, maintains a constant temperature of 12°C, ideal for aging their expressive wines.

APRILKASSEN

APRILKASSEN

Lorenzo Raffaglio Tarramoto 2024 Alcamo, Sicilien, Italien

Jer, der har været på abovognen et stykke tid, ved også godt, at vi er ægte glade for både Lorenzo og hans vine. Der er ægte fart på ham - kokken fra Milano, som rykkede til Sicilien ifm. COVID for at lave vin. Nu bor han i Danmark (lol) og laver mad og mjød og vinbarer og en million andre ting. Schlap af, mand (m/k, self). Nå, men Tarramoto (jordskælv, du ved) fra 2024 er en blanding af Grillo, Cataretto og Zibibbo med ca. en uges maceration og spiller med alle de velkendte muskler i form af slank frugt, et lille bid og en smuk grannåleting. Andiamo!

Judith Beck Cherry Bomb 2023 Gols, Burgenland, Østrig

Det er ingen hemmelighed, at vi er nede med Judith og hendes vine. Hun er en ægte svedig vinmagertype, som formår at lave rene og præcise vine med den der naturvinsnerve, som vi alle sammen efterlyser. Cherry Bomb er en (hold nu fast...) karbonisk macereret vin på Zweigelt, som skal efterligne den der saftige stil, som Beaujolais er kendt for. Og ved du hvad? Det lykkes faktisk fuldstændigt efter planen. Zweigelt er egentlig en drue, som ofter giver nogle mørke basser af nogle rødvine, men verdens bedste Judith formår altså at lave en vin, som er heeelt lys og fin og frugtet og bare skal drikkes let afkølet uden alt for meget pis. 

Cellar 9+ (Mosès Virgil) 3r Ancestral 2023Nou de Gaia, Tarragona, Catalonien

Okay, så to ting: Moisès er en kæmpe boss, som laver monstergode ting tæt på middelhavet en times tid syd for Bartththtelona. Og hvis man skal besøge hans marker i maj måned, skal man ikke have sorte jeans og stramme Nike-sko på, hahaha. Heldigvis fik jeg lånt en hat (se billedet). Nåmenøhh, 3r Ancestral er en bobbel på den naturlige måde, også kaldet en petnat. Den er lavet på Cartoixa, som er Xarel.lo på catalansk. Hvorfor der er et punktum midt i et druenavn er mig en gåde, men vinen smager eddermame godt. Sarte bobler med en lille gul frugt og et salt bid. Den skal være kold, når du drikker den, og så er missionen ellers bare at forsøge at lade være med at bælle den, fordi ÅWKÆJ, hvor kan den pløkkes, hvis man vil.