Loire Trio (kan kun købes i butikken)
930,00 kr
930,00 kr
195,00 kr
180,00 kr
160,00 kr
La Franchaie / Eric og Alex Dubois. Mousmé 2022 Anjou, Loire, Frankrig
Vi har arbejdet sammen med Alex og Eric, siden de besluttede sig for at slå sig ned i (kedelige, haha) Anjou i hjertet af Loire. De laver en masse svedige vine på de klassiske Loireske druer, og Mousmé, som er lavet på Cabernet Franc, er ingen undtagelse - og dog: Vinen er en mousseux, hvilket allerede i sig selv er et latterligt lækkert ord, haha, prøv lige at lave en trutmund og sige det selv! Uffffffff. Anyway. Det betyder egentlig bare, at det er en letboblende og super frugtig ting, som skal drikkes kold sammen med nogle typer, som du virkelig holder af. Eller eller eller, når du ser Tour de France sammen med en tidligere cykelrytter, som konstant kommenterer på, at det var federe dengang, de ikke brugte hjelme!! Er det ikke sådan noget, Tue Bach ville have skrevet?
Chateau Khashmi / George Wolski Mtsvane 2023 Khashmi, Khakheti, Georgien
Mange af jer kender allerede vinene fra George (som jeg simpelthen ikke kan finde et ordentligt billede af - derfor får I et billede af det setup, han har lavet for at måle volatilsyre i hans vine, haha). Nå, men I skulle bare vide, hvor sygt besværligt det er, at få vine fra Georgien til Danmark, OMG. Heldigvis er det det hele værd, for George laver godt nok præcise og levende vine, kammerat. Mtsvane lyder som navnet på rapper, men det er faktisk en drue. Vinen er lavet på klassisk, georgisk manér, hvor druesaft- og skaller ligger i store lerkrukker et par uger og derefter flaskes. Simpelt? Ja! Godt? Også ja! Gaumarjos!
Judith Beck Chardonnay Bambule 2022 Gols, Burgenland, Østrig
Åh, Judith, dit vidundermenneske, hvor mange psykogode vine kan du lave?! Mange, er åbenbart svaret. Vi var i Østrig i maj måned for blandt andet at besøge Judith, og det er for alvor vildt, så rar hun er. At hun så tilmed laver vine, som er så præcise og nærværende, er et fint plus, haha. Bambule er, som bekendt, hendes linje af helt usvovlede og vilde vine, som samtidigt har fået lov til at udvikle sig i flasken. Denne Chardonnay fra 2022 er lageret både på store, slovenske egetræsfade, men har også fået et par dage på skallerne i lerkrukker. Og det giver altså etellerandet vildt til den her vin. Den minder mig allermest om at drikke Urge for første gang, hahaha. Kan I huske Urge???? Prøv selv!